Periaate

 

MIKÄ LISÄRAKENTAMINEN?

YIMBY - Yes In My Backyard! Minitalo on nopea ja helppo kokonaispalvelu hankkia oma talo vaivattomasti. Minitalo-Pieni Oma Talo on ratkaisu, kun perhe tarvitsee erillistä lisätilaa vaikka omalle yritykselle, aikuistuvalle lapselle oman asunnon, tai lisätuloja vuokra-asunnon muodossa. Minitalo hyödyntää tehokkaammin turhan isoksi käyneen, ylläpitoa vaativan pientalotontin alaa. Minitalo Monikko ratkaisee myös taloyhtiön käyttämättömän pihatilan hyödyntämiseen. Järkevä tontin käyttö mahdollistaa tontin omistajille lisätulojen hankkimisen vuokra- tai myyntituloina ja he pääsevät osallisiksi kaupungistumisen hyötyihin. Samalla kaupunkien asuntopulaa ratkotaan yksi Minitalo kerrallaan.

 

HELPPO

Minitalo rakennetaan kokonaan keittiöineen ja kylpyhuoneineen täysin valmiiksi sisätiloissa, jolloin hyvin valvottu rakennusprosessi takaa laadukkaan lopputuloksen. Tontille talo asennetaan päivässä. Tontin suunnittelu- lupa ja rakentamisprosessi on virtaviivaistettu niin, että tontin omistajan tarvitsee tehdä mahdollisimman vähän työtä rakentamisen eteen. Talopaketeista poiketen erillistyöt on sisällytetty prosessiin, sinä järjestät ainoastaan tonttitekniikan etukäteen Minitalon kohdalle. Minitalokonsepti sisältää suunnittelun ja kaikki vaadittavat suunnittelijat nimettyinä, rakennuslupaprosessin, talon perustuksineen ja terasseineen sekä laadukkaan keittiön ja kylpyhuoneen ja kiinteät sisustukset, maaperätutkimuksen, työmaatoiminnot ja valvonnan. Kaikki palveluosiot saa tilaaja samasta paikasta. Sisäpuolinen talotekniikka on talossa käyttövalmiina asennettuna.

'

SUOMESSA VALMISTETTU TALO

Suunnittelusta toteutukseen Minitalo on suomalainen designtuote, tehtaamme ovat Suomessa. Minitalo hyödyntää uusinta rakennustekniikka, jossa talo rakennetaan kokonaan sisällä kuivissa, säältä suojatuissa tiloissa valmiiksi, ja kuljetetaan tontille valmiina. Rakentamisen prosessin laadun varmistaminen tapahtuu näin valvotuissa olosuhteissa sisätiloissa. Keittiön on suunnitellut Minitalolle designtoimisto Helno. Tämä on vaivatonta designrakentamista parhaimmillaan.

KOKO

Talon ulkomittojen jalanjälki on 38 m2, sen koko on 3,5 metriä x 10,8 metriä. Talo terasseineen tarvitsee tilaa tontilla karkeasti minimissään noin 8 m x 16m. Suomessa yleisesti kaavassa vaadittu etäisyys naapuritontin rajasta on 4 m, ja viereisestä rakennuksesta 8 m.

 

ERIKOISMALLI VAATIVAAN PALO-YMPÄRISTÖÖN

Minitalon erikoismallissa on palo-ominaisuuksia parannettu niin, että erikoismallin voi sijoittaa myös kiinni tontin rajaan, tai lähemmäksi naapurirakennusta - viranomaismääräysten ja naapurin tämän salliessa. Kysy tätä vaihtoehtoa meiltä erikseen.

DESIGNMALLISTO

Valitse mieleisesi Pieni Oma Talo designmallistosta. Kaikki talot on suunniteltu luonnonmukaisuutta ja perinteisiä materiaaleja kunnioittaen. Jokaisesta värikokonaisuudesta on normaalikorkuisen mallin lisäksi korkea malli, jossa on yläkerta. Kysy erikseen meiltä muita julkisivuvärejä.

 
 
 
 
 

3. HELPPOA -

HOIDAMME RAKENNUTTAMISEN

Rakentamisen järjestelyt, maaperätutkimukset, kaikkien eri alojen suunnittelijoiden hankinta, suunnittelu- ja lupaprosessit, valvonta ja viranomaiset ovat useimmille oman työajan ohella mahdottomuus. Hoidamme lupa-anomuksen, tarvittavat suunnittelijat, kilpailutukset ja työmaatoiminnot ja henkilöt puolestasi. Tämä on integroitu Minitalon kokonaiskonseptiin.

4. RAKENNAMME TALON

 

Rakennamme talon alusta loppuun, myös perustukset ja terassin voi tilata kauttamme. Tontin hallitsija järjestää vain putki- ja sähköyrityksen kanssa talotekniikan tuomisen tontilla uuden talon viereen. Meiltä saa helpot ohjeet tähän. Talon sisällä kaikki talotekniikka on valmiina, kun se saapuu. Talo kytketään tonttiliitäntöihin, ja on heti samana päivänä muuttovalmis.

1. PAIKKA

Kaikki lähtee rakennuspaikasta. Tilaa tonttiselvitys, niin laadimme tonttisijoitusehdotuksen Minitalolle tontillesi, ja selvitämme juuri teidän tonttiinne liittyvät rakentamisen määräykset.

 

2. SAAKO RAKENTAA?

Enää ei tarvitse olla neuvoton byrokratiaviidakossa!

Vaikka emme voi poistaa kaikkea byrokratiaa, selvitämme tontin hallitsijan puolesta sallivatko viranomaismääräykset tontille rakentamisen, ja minkälaisilla reunaehdoilla.

Tilaa ensin tonttiselvitys.